Over Hop

 
 

“Achter elk product schuilt een verhaal of ontdekking.”

5DS_3314.jpg

Chef ben je altijd. Al schuilt er achter elk product op je bord een verhaal, een nieuwe smaak, geur of ontdekking. Koken is zwoegen, zweten, twijfelen en blijven proberen. Maar het is nooit saai of onverteerbaar. Koken is gepassioneerd streven naar een mooi bord, een waardevol moment. Dat is wat we met HOP doen.

HOP GASTROBAR-72.jpg

Smaakvol eten, daar gaat het bij ons om. Samen brengen we met de nodige puurheid een seizoensgebonden verhaal. HOP is geen one man show; de onstuimigheid van mijn team swingt dagelijks de keuken uit. Enkel een onberispelijke liefde voor het vak primeert.

 

“Die nostalgie vind je terug in onze keuken.”

Want eten is emotie. Als je bij ons aan tafel schuift voel je steevast een sterke verbondenheid met wat je proeft. De open keuken laat je ervaren wat HOP is, zowel in als naast het bord. HOP is connectie en verbondenheid. De verfijnde smaak en kracht die we proberen na te streven met onze gerechten gaan hand in hand met onze intieme en huiselijke sfeer.

HOP GASTROBAR-36.jpg

Bistronomie is werken met een beheerst minimum aan ingrediënten in wisselwerking met een stevige portie creativiteit en durf. De perfecte match van eerlijke gerechten, zonder franjes. Een nostalgische toets is nooit veraf in onze keuken. Nostalgie is de herinnering die een smaak of geur je brengt. Een lekker stukje kaas op hetzelfde bordje dat bij je oma in de kast stond, of het wafeltje nét zoals je buurvrouw dat ooit bakte. Die nostalgie vind je op een ongedwongen manier terug in onze keuken.

HOP GASTROBAR-39.jpg
 

“HOP is bistronomie in zijn puurste vorm. Ongedwongen en oprecht.

Daarnaast is HOP zowel ìn het glas als op bord een ode aan onze bier- en wijncultuur. We gaan op zoek naar mensen die écht bier maken of naar de wijnboer die samen met de natuur het beste uit zijn druiven haalt. Op een ongecompliceerde manier leer je onze eigenwijze keuzes kennen, want we serveren enkel wat écht past. Achter iedere fles of glas schuilt een verhaal. Verhalen waar we onze gerechten mee overgieten en naar een hoger smaaklevel dragen. Vanuit die insteek worden de bieren en wijnen geselecteerd, steeds met onze keuken in het achterhoofd.

5DS_3188.jpg
 

“We bieden een keuken met een eigenzinnige boodschap.”

5DS_3304.jpg

En in die keuken van 2019 is alles vaak al uitgevonden, al proberen we nieuwe of verrassende combinaties niet uit de weg te gaan. We interpreteren en herinterpreteren. De blikken van onze tafelgasten worden verruimd en we trachten de smaken op oneindig te zetten. Vroegere technieken en smaken worden getransporteerd naar een nieuwe keuken. Op die manier bieden we een alternatief voor het klassieke bord-na-bord principe. We streven naar smaakvolle borden mét een boodschap.

 

“HOP is een ode aan onze eetcultuur.”